Tämän löysin sattumalta, kun löysin sattumalta pakkasesta katkarapuja (lapsi tykkää, oon joutunut itekin opettelemaan... :)).

 

loraus oliiviöljyä
1-2 tl sitruunamehua
2-3 tomaattia
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 prk tomaattipureeta
1-2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 rs (200g) herkkusieniä (tai 1 prk säilykeherkkusieniä)
1 ps katkarapuja (pakastealtaasta)
½ prk (n. 100g) pestoa
punaviiniä
rouhittua mustapippuria
sitruunapippuria
tuoretta basilikaa

Avaa punaviini hengittämään.

Kuutioi tomaatit ja pilko sipuli. Kaada kattilan pohjalle riittävästi oliiviöljyä ja kuullota sipuli siinä. Lisää kattilaan sitruunamehu ja tomaattikuutiot, anna lämmetä lyhyt tovi ja lisää päälle tomaattipuree ja tomaattimurska. Nauti lasillinen punaviiniä. Lorauta punaviiniä sopivaksi katsomasi määrä kattilaan. Lisää mausteeksi pesto, murskatut valkosipulin kynnet ja pippuria maun mukaan.

Alkaa säätövaihe. Punaviini-tomaattikastike saa muhia kattilassa kannen alla miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa haluamasi ajan (minuuteista tunteihin); mitä pidempään, sitä parempaa :) Lisää aina tarvittaessa viiniä ja muitakin aineita ;)

Pilko herkkusienet, hienonna tuore basilika ja sulata katkaravut. Kun kastike alkaa mielestäsi olla suht valmis, laita pastavesi kiehumaan. Lisää katkaravut ja herkkusienet kastikkeeseen ja keitä pasta ohjeen mukaan. Katkarapujen ja herkkusienten ei tarvitse olla kattilassa kauaa - riittää että lämpenevät ja imevät hieman aromia itseensä. Ja katkaravut muutenkin sitkistyy, jos liian kauan viettävät aikaansa kattilassa... :)

  Päälle vielä vaikka Parmesan, ja ihanaa on - taas! :)