Lauantain iloksi Henkka puuhasteli meille kiinalaista ruokaa :) Oli ostanu pienet palat (n. 200g per laji) nautaa, possua ja kanaa sekä tonnikalaa.

Ekana tuli tehtyä tofu-salaatti, mukana tofua (maustettu pippurilla, suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla, paprikajauhetta...), kesäkurpitsaa, purjoa sekä minitomaatteja. Maustuivat jääkaapissa sen aikaa, kun muita ruokia tehtiin.

Ekana tais lähteä riisit keittymään, siinä samalla lihat (ei kanaa) paistettiin pannulla, sen jälkeen kanat pyöriteltiin vehnäjauhoissa ja munassa ja vielä vähän vehnäjauhoissa... ja paistettiin reilussa öljyssä pannulla. Sitten ne meni uuniin hetkeks 10-15min ajaks 100c, pysyäkseen lämpiminä... :) Näiden jälkeen nuudelit laitettiin kypsymään, ja tonnikala paistettiin pannulla (suolan ja pippurin kera).

Henkka teki vielä hapanimeläkastikkeen, jonka jostain netistä löys. Kuten tapoihin kuuluu, se piti tietty vähän vielä muokata... :)

Alkuperänen kastike oli siis:

 

3 rkl etikkaa (käytettiin omenaviinietikkaa)

2 rkl tomaattipyrettä

4 rkl sokeria

2 rkl soijakastiketta

2 rkl appelsiinimehua

Nämä kaikki sekaisin, kiehautus ja vielä mukaan

2 tl maissijauhoa (Maizena käypä)

 

Tän lisäks Henkka laitto vielä puolikkaan sipulin pieninä kuutioina ja purkin ananasta... :) Aika makeahko siitä tuli, joten ehkä ananaksen kanssa appelsiinimehua ei niin kovasti tarttis olla (ihan ku sitä nyt muutenkaan ois niin hirveesti ollu.. x)).Paprika ois varmaan kanssa tossa oikein sovelias... :)

Todettiin ruokailun päätteeks, että oikein hyvä menu oli, ajatellen, että näinkin vähäisesti kiinalaista alkuperää ollaan... x) Suosittelen taas koittamaan :)