Kamala himo sämpylöihin... Tällänen ohje löyty Myllyn Parhaalta. Hiivaleipäjauhoja ei tosin ollut, mutta korvasin ne sujuvasti vehnäjauhoilla (ehkä 10dl) ja ruisjauhoilla (2,5dl). Oikein maukkaita olivat :) Taas meinas tulla syötyä enemmän, kuin ois ollut tarvekaan. Yllättävää sinällään... ;)
5 dl maitoa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl
Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
100 g voita tai margariinia
Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen
Kommentit