Näitä on tehny mieli jo pitkään, mutta pääseminen ulos ja syömään on sen verran vaativaa puuhaa, että päätin tehä ite. Taikina oli yllättävän helppo, kuvittelin olevan jotenkin vaativampi projekti :)

 

4dl kik-herneitä (käytin purkissa olevia, heti valmiita, huuhtelin)

2 sipulia

1 rkl öljyä

3/4 dl korppujauhoja

1 tl jeeraa (juustokuminaa)

valkosipulia (niin paljon kuin sielu sietää :))

1 rkl maapähkinävoita (tai tahinitahnaa)

tuoretta persiljaa (maun mukaan)

1 tl suolaa (en ole kovin hyvä suolan käyttäjä, joku muu voi tykätä suolaisemmasta)

1/2 tl soodaa (tai leivinjauhetta)

1/4 tl cayennepipuria

1/4 tl mustapippuria (tai taas maun mukaan toki)

1 rkl sitruunamehua

Taikinan kuuluu olla kosteaa, ei märkää eikä liimaista. Jos näin kuitenkin käy, lisää vehnäjauhoja.

Kaikki tämä monitoimikoneessa, yleiskoneessa tms sekaisin, jääkaappiin hetkeks (tunti ->) rauhottumaan, sitte pyörittelemään palloiks :)

Pannulla kuumennetaan öljyä (ei ihan täysillä kuitenkaan), pallukoita sinne (oman kokemuksen perusteella ei ehkä kannata kaikkia tuupata samalla kertaa...) ottamaan väriä. Falafelhan voi jäädä raa'aksi sisältä, joten pelkkä öljyssä paistaminen olisi varmaan ihan riittävä, mutta laitettiin nämä omat pallukat vielä uuniin hetkeks. Kuuma ruoka on kuitenki usein parempaa, kuin haalea... Makuasioita? :)

Monessa ohjeessa varoteltiin sitä, että taikina hajoaa, ei pysy palloina. Näistäkin osalla kävi niin, joten osa syötiin lettuna ;) Makua se ei haitannut ja osa pallukoista oli oikein söpöjäkin :)

Ensi kerralla ajattelin laittaa mukaan kenties vähän munaa, jos pysyisivät paremmin kasassa - yleensä muna tuskin kuuluu falafeliin, mutta kaikkea kai saa kokeilla :) Muutkin vinkit otetaan vastaan!