Näin mahtava ohje löyty Maku-lehden reseptiarkistosta:

Epäilytti vähän toi kaneli ja kardemumma, vaan ruoka oli jotain niin hyvää, että tästä tuli salettina uusin suosikki! Nopea, helppo ja äärimmäisen hyvä...! :)

Lisukkeena oli eilisen spagetti sekotettuna pataan, toimi oikein hyvin :)

2 rkl öljyä
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
2 sipulia kuorittuna ja lohkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kesäkurpitsaa lohkottuna
2 rkl kasvisfondia (käytettiin kasvisliemikuutio pienessä määrässä vettä)
2 dl ruokakermaa tai -jogurttia

Päälle

1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä


Herättele kardemumman ja kanelin aromit kuumassa öljyssä mutta varo, etteivät mausteet pääse palamaan. Sekoita joukkoon tomaattipyree, sipulit, valkosipulit ja kesäkurpitsat. Anna kasvisten kypsyä pannulla välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon kasvisfondi ja ruokakerma tai -jogurtti. Kuumenna pata uudelleen ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.

Ripottele kesäkurpitsapadan päälle auringonkukansiemeniä. Lisäkkeeksi sopii nopeasti kypsyvä couscous tai riisi.
Mukavaa makua auringonkukansiemeniin saat, kun paahdat ne kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi.