Yks maailman yksinkertasimpia...
Tarvitaan:
(korppujauhoja hitunen vedessä turvotettuna)
jauhelihaa (niin paljon kuin haluat käyttää - myös broilerijauheliha hyvä :))
kermaviili (2 dl)
kananmunaa (1-2 kpl)
Näin helpolla pääsee jo hyvään alkuun. Sekoita ja jos et sen ihmeempiä halua käyttää, niin hyvä se noinkin on :)
Meillä usein lipsahtaa (kappas vaan...)
sipulia (toisinaan myös Ranskalainen sipulikeitto; älä lisää suolaa tämän kanssa!),
valkosipulia,
oliiveja,
aurinkokuivattuja tomaatteja,
juustoa,
yrttejä...
Varmaan yleisimmät mausteet on pippuri (musta- ja valko-), paprikajauhe, joskus hitunen suolaakin (Henkka valittaa, jos ei oo, samoin mummo, joka joskus intoutuu syömäsille...).
Kaiken päälle, ennen uuniin laittamista, olen laittanut korppujauhoja. Lähinnä ehkä näön ja huvin vuoksi... :)
Väliä sillä tuskin on, millaseen purkkiin murekkeen laittaa, täällä päässä ainakin kaikki on kiinni siitä mikä päivä ja mielentila on :) Joskus tulee laitettua suoraan johonkin uunivuokaan (tulee ehkä kosteampi, kun neste ei pääse pois?), toisinaan uunipellille ja siitä on sitten joku pitkula muotoiltu...
Uunissa tunnin verran, asteita 200c.
Kommentit