Yks maailman yksinkertasimpia...

Tarvitaan:

(korppujauhoja hitunen vedessä turvotettuna)

jauhelihaa (niin paljon kuin haluat käyttää - myös broilerijauheliha hyvä :))

kermaviili (2 dl)

kananmunaa (1-2 kpl)

Näin helpolla pääsee jo hyvään alkuun. Sekoita ja jos et sen ihmeempiä halua käyttää, niin hyvä se noinkin on :)

Meillä usein lipsahtaa (kappas vaan...)

sipulia (toisinaan myös Ranskalainen sipulikeitto; älä lisää suolaa tämän kanssa!),

valkosipulia,

oliiveja,

aurinkokuivattuja tomaatteja,

juustoa,

yrttejä...

Varmaan yleisimmät mausteet on pippuri (musta- ja valko-), paprikajauhe, joskus hitunen suolaakin (Henkka valittaa, jos ei oo, samoin mummo, joka joskus intoutuu syömäsille...).

Kaiken päälle, ennen uuniin laittamista, olen laittanut korppujauhoja. Lähinnä ehkä näön ja huvin vuoksi... :)

Väliä sillä tuskin on, millaseen purkkiin murekkeen laittaa, täällä päässä ainakin kaikki on kiinni siitä mikä päivä ja mielentila on :) Joskus tulee laitettua suoraan johonkin uunivuokaan (tulee ehkä kosteampi, kun neste ei pääse pois?), toisinaan uunipellille ja siitä on sitten joku pitkula muotoiltu...

Uunissa tunnin verran, asteita 200c.